X

El sector artesà reclama ajuda econòmica per ser un dels tocats per la pandèmia

El Consell de Mallorca recomana permetre l'obertura de paradetes d'alimentació i artesania

23/08/2020

El sector artesà reclama ajuda econòmica per ser un dels tocats per la pandèmia

L’artesania és un dels sectors més tocats per la crisi de la Covid-19 i reclama ajudes econòmiques al Govern. Les vendes han caigut per terra i com la majoria dels artesans són autònoms, ara no tenen ingressos, però han de seguir pagant els costos per mantenir el negoci.

Tot això accentuat per la gran competència que suposa la compra per internet. Els artesans professionals posen en valor els productes de qualitat fets a mà, únics i exclusius de les Balears.

Damià Mulet, artesà de Campos, destaca que la confiança que posa la gent a la compra per internet suposa un problema per als artesans, que tenen producte local i de proximitat. Assegura que la crisi de la Covid-19 ha afectat al sector, però que sobretot es tracta de la “mentalitat” de la gent.

Poc a poc es reprén la presència d’aquests productes a mercats municipals i fires. El Consell de Mallorca explica que són els ajuntaments qui decideixen quan i amb quines condicions es poden celebrar, però recomanen permetre l’obertura de paradetes d’alimentació i també d’artesania.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, recomana als consumidors que comprin producte artesà i local. El Consell de Mallorca ja ha adjudicat ajudes econòmiques per més de un centenar de projectes artesans, que ara han de posar fil a l’agulla per rebre els doblers.


 IB3´àudios Escolta aquí la informació completa
.

23/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris