X

Les institucions treballen per aturar l’expansió del cranc blau a les Balears

L'espècie invasora està afectant la resta d'espècies autòctones, sobretot els crustacis

23/08/2020

Les institucions treballen per aturar l’expansió del cranc blau a les Balears

Les institucions treballen per aturar l’expansió del cranc blau a les Balears. És una espècie invasora arribada fa uns anys al Mediterrani i que està afectant la resta d’espècies autòctones, sobretot els crustacis.

Llorenç Mas, el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern, assegura que s’expliraran noves mesures de control dels crancs.

És una espècia molt adaptable, pot viure a grans profunditats o en petits espais aquàtics. És la principal característica que ha permès la ràpida expansió. Una de les mesures per minvar la població del cranc blau és permetre la pesca, com ja es fa a altres indrets on han detectat la seva presència.

La Universitat de les Balears té en marxa un projecte per estudiar l’evolució i distribució d’aquesta espècie invasora a les nostres illes, en el marc del projecte CALIBAL. Demanen la col·laboració ciutadana.

En veure un exemplar de cranc blau es pot enviar una fotografia i la ubicació a la pàgina web biobidal.uib.cat o bé al telèfon 647 364 542.

23/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris