X

Javier Arranz: “Estam en una segona onada del coronavirus”

En funció a com evolucioni la pandèmia, ha indicat, el Govern balear prendrà noves decisions sobre restriccions

24/08/2020

Javier Arranz: “Estam en una segona onada del coronavirus”

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses a Balears, Javier Arranz, ha reconegut que a les Illes s’està produint una “segona onada” de la pandèmia del coronavirus: “En aquests moments la transmissió comunitària és clara”.

En roda de premsa, l’epidemiòleg ha comunicat les dades d’hospitalitzats registrats des del divendres a Balears, que han augmentat un 31,9% en els últims tres dies fins als 252 ingressats, 33 d’ells a les UCI, enfront dels 23 de divendres passat.

“Podem dir que estem en una segona onada, estem en un repunt important mantingut”, ha dit l’expert, i ha afegit que “no és un repunt transitori” sinó que “durarà uns quants dies”. Arranz ha insistit en la transmissió comunitària que es produeix a les Illes, ja que “no és una infecció que vingui de fora, sinó que la tenim aquí plenament situada”.

En funció a com evolucioni la pandèmia, ha indicat, el Govern balear prendrà noves decisions sobre restriccions, i sobre el repunt d’ingressos en hospitals ha indicat que Balears no està avui dia “en una situació crítica del sistema sanitari ni molt menys”.

24/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris