X

Creix la compra de material escolar, però quasi la meitat de les famílies de Menorca no obté finançament per pagar-lo

L'increment de vendes de portàtils augmenta un 80%, mentre davallen les de material de papereria i llibres en un 40%

24/08/2020

Creix la compra de material escolar, però quasi la meitat de les famílies de Menorca no obté finançament per pagar-lo

La compra del material escolar d’aquest curs s’està duent a terme també de forma atípica. Per exemple, estan augmentant (i de forma important) les vendes de material informàtic, especialment d’ordinadors portàtils, ja que força centres educatius s’han vist abocats a accelerar el seu procés de digitalització. A Menorca, per exemple, aquesta realitat topa amb una altra de bàsica: les dificultats de les famílies per pagar aquest material.

Una de les principals subministradores de material informàtic i ordinadors per a l’ensenyament ha vist com la xifra de centres que enguany incorporen eines informàtiques als seus plans educatius ha augmentat un 30%. Aquest augment s’ha traduït en un increment de vendes d’aquests ordinadors d’un 80 %; però la crisi també està provocant un elevat volum de denegacions en les peticions per a finançar-los. Una xifra que se situa al voltant del 40%.

El preu mínim d’un d’aquests ordinadors per a l’ensenyament que gestionen des de l’empresa Solucions Informàtiques ICONO és de 240 euros, però s’ha de tenir en compte que pot tenir una vida útil d’entre sis i vuit anys, i es pot amortitzar gràcies a l’estalvi en compra de llibres.

Per contra, en el sector de la papereria i llibreria quantifiquen en un 40%, aproximadament, el descens de vendes del material. L’excepció en aquest àmbit és, precisament, el material informàtic com per exemple els recanvis de tinta de les impressores.

24/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris