X

Oposició ecologista, veïnal i política al nou projecte de la variant nord d’Inca

El Consell de Mallorca ha ampliat el termini per presentar al·legacions a l'estudi informatiu i ambiental fins al pròxim 25 de novembre

25/08/2020

Oposició ecologista, veïnal i política al nou projecte de la variant nord d’Inca

La variant nord d’Inca uniria la carretera d’Alcúdia amb l’inici de la carretera de Selva. Passaria per la part posterior del poliesportiu Mateu Canyelles i l’IES Berenguer d’Anoia fins a arribar a la benzinera que es troba a la sortida de la ciutat.

El tram de ronda es preveu amb l’objectiu d’evitar l’acumulació de trànsit al centre de la ciutat. Ara, els vehicles que volen accedir a la Serra de Tramuntana, han de circular per l’avinguda d’Alcúdia o la dels Reis Catòlics i continuar per l’avinguda de Lluc.

La proposta de ronda nord torna a estar a exposició pública. El consell de Mallorca ha ampliat el termini per presentar al·legacions a l’estudi informatiu i ambiental fins al pròxim 25 de novembre.

Des del GOB ja reiteraren la setmana passada el seu no rotund al projecte viari. En la mateixa línia es pronuncien els veïns de la zona. Diuen que és una necessitat obsoleta i que ara és moment d’apostar per la sostenibilitat.

Des de l’Ajuntament d’Inca, en canvi, defensen la nova proposta del Consell de Mallorca. A diferència de l’anterior, diuen, destruiria menys territori i ocuparia només 23 metres d’amplària.

El grup popular del Consell de Mallorca, per contra, considera que el projecte és insuficient per reduir el trànsit al centre de la ciutat. De fet, han presentat 7 al·legacions al projecte i demanen que el traçat s’allunyi de la zona urbana.

Fa més de 3 dècades que a Inca es parla del projecte d’una ronda. El 1987 ja es va plasmar per primera vegada al pla general d’ordenació urbana de la ciutat.

 

 

 

25/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris