X

Els centres educatius ja disposen d’un pla d’actuació davant un cas sospitós o confirmat de Covid-19

En cas que aquests es detectin durant la jornada lectiva, l'infant serà traslladat a una sala d'aïllament, prevista dins el pla de contingència de cada centre, i s'avisarà la família perquè el reculli

26/08/2020

Els centres educatius ja disposen d’un pla d’actuació davant un cas sospitós o confirmat de Covid-19

Cap alumne amb més de 37,5 de febre o símptomes compatibles amb la COVID-19, com ara tossina persistent i dificultat per respirar, podrà acudir a l’escola. És la primera norma del protocol que estableix Salut per evitar contagis entre els estudiants. En cas que aquests es detectin durant la jornada lectiva, l’infant serà traslladat a una sala d’aïllament, prevista dins el pla de contingència de cada centre, i s’avisarà la família perquè el reculli. Els seus companys podran continuar fent classe, però no vida social fora del centre, per minimitzar la cadena de transmissió.

Si es confirma un positiu, es farà un estudi dels contactes estrets, tan dins l’àmbit escolar com familiar, i aquests hauran de quedar en quarantena 14 dies. En aquest sentit, expliquen, els docents hauran de fer un registre diari de les activitats en què participa cada alumne, per tal de poder tenir fàcilment aquests llistats. La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha recordat la importància de mantenir els grups bombolles per evitar la propagació del virus.

Es considerarà que hi ha un brot quan hi hagi més de 3 positius. En aquest cas, segons el risc, es decidirà si s’ha de tancar una aula, o es decreta un tancament parcial o complet del centre.

A principi de curs es donarà a les famílies un formulari de consentiment per la realització de PCR. El centre de coordinació Covid disposarà d’un equip específic format inicialment per 20 persones, que gestionaran tots els casos i dubtes que sorgeixin dins les escoles.

26/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris