X

El sindicat Satse denuncia sobrecàrrega de treball als hospitals per manca de personal

L'Hospital de Manacor reconeix manca d'infermeres perquè també hi ha casos positius i aïllaments per contactes estrets entre el cos sanitari

27/08/2020

El sindicat Satse denuncia sobrecàrrega de treball als hospitals per manca de personal

El sindicat Satse denuncia la sobrecàrrega de treball que pateixen les infermeres als hospitals en aquesta segona onada del coronavirus. Les infermeres critiquen que, amb l’augment de casos, a Son Espases, una infermera es fa càrrec de nou pacients i a Son Llàtzer, hi ha una professional per cada set malalts. Una situació molt pitjor, critiquen, que quan estàvem en ple confinament. El sindicat reclama a la Conselleria de Salut que actuï.

“L’IB-Salut manté infermeres sancionades en bossa per haver rebutjat un contracte sense oferir-los treball en una situació tan extraordinària com l’actual”, critica el secretari general de Satse, Jorge Tera, el qual afegeix que l’Administració “no ha enviat SOS a altres comunitats autònomes ni tampoc a través dels sindicats“.

La directora general de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, reconeix manca d’infermeres perquè també hi ha casos positius i aïllaments per contactes estrets entre el cos sanitari. “Fa 15 dies teníem 39 professionals aïllats, avui en són 25. Com que no hi ha infermeres per contractar, no en podem cobrir”, assegura Vadell.

Precisament, l’Hospital de Manacor suspèn a partir d’avui dijous les operacions per habilitar sales quirúrgiques a UCIs per a pacients Covid. Només es prioritzaran les operacions oncològiques i les de caràcter d’urgència. El centre ha habilitat un total de 13 unitats de cures intensives i 25 habitacions.

Avui dia, el centre compta amb 10 persones hospitalitzades per Covid-19 i una a l’UCI. Però, segons la directora de l’Hospital, un pacient ingressat passarà “segurament” avui a l’UCI.

27/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris