X

L’anunci del Govern de reduir els mercats al 50% no agrada als pagesos

El Mercat setmanal d'Inca compta amb un estricte protocol de seguretat

27/08/2020

L’anunci del Govern de reduir els mercats al 50%25 no agrada als pagesos

Aquest dimecres el Govern autonòmic anuncià noves mesures de seguretat per frenar els nous contagis. Entre les quals, la reducció al 50% el nombre de paradetes als mercats municipals. Els pagesos, però, es queixen, ja que la seva economia depèn únicament de produir i vendre els productes els dies de mercat.

La majoria de municipis de les Illes esperaran que demà es publiqui la nova norma al BOIB per prendre alguna decisió. De moment, però, la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la reunió de batles d’avui, els ha anunciat que previsiblement els municipis també tendran l’opció d’ampliar l’espai dedicat al mercat.

El cas d’Inca

A Inca, per exemple, quan es van reprendre els mercats, ja es va fer amb el 50% dels placers habituals i amb un estricte protocol de seguretat. El mercat s’ha estructurat d’acord amb un circuit de circulació que compta amb un carril d’anada i un de tornada. La distància mínima entre paradetes és d’entre 2 i 3 metres i totes disposen de gel hidroalcohòlic. Per tal de fer complir totes aquestes normes l’Ajuntament ha contractat 8 informadors.

 

 

27/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris