X

Air Europa duu a terme una reducció de la seva flota

Fonts pròximes a l'aerolínia han explicat a IB3 que aquest ajustament és necessari donada la paràlisi del sector, però que l'objectiu és que només sigui temporal.

28/08/2020

Air Europa duu a terme una reducció de la seva flota

EuropaPress

Mentre IAG i Globalia segueixen negociant l’adquisició d’Air Europa per part de la companyia matriu d’Iberia, l’aerolinia de Juan José Hidalgo està aprimant la seva flota. Air Europa justifica la decisió per la seva estratègia de flota única, és a dir, per tenir avions d’un sol fabricant, si escau, només de Boeing.

Per aquest motiu, i donada la crisi actual de l’aviació provocada per la pandèmia mundial de la Covid-19, Air Europa està tornant els A-330 que encara té en règim de leasing, amb l’objectiu de només conservar dos d’aquests Airbus a finals d’any, i amb la previsió de tornar-ne un altre en el mes de febrer.

Al mateix temps, Air Europa negocia amb Boeing retardar les entregues que té pendents del fabricant nord-americà, a l’espera que es reactivi el trànsit mundial d’aviació. Això podria suposar aprimar la seva flota en un 20% aproximadament.

Fonts pròximes a Air Europa han explicat a IB3 que aquest ajustament és necessari donada la paràlisi del sector, però que l’objectiu d’aquesta reducció de la flota és només temporal. Després la companyia vol seguir creixent amb les comandes pendents de Boeing. Les mateixes fonts asseguren, per tant, que el pla de renovació segueix endavant: l’única diferència és que s’ha avançat la retirada dels avions del fabricant europeu.

28/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris