X

Les noves restriccions, ja en vigor

La novetat més important és que la limitació d'aforaments en bars i restaurants no entrarà en vigor fins dilluns. La decisió es pren per donar temps als locals a adaptar-se a la normativa. També ha informat que la limitació del 50% només s'aplicarà a aquells negocis amb una capacitat superior a 50 persones

28/08/2020

Les noves restriccions, ja en vigor


Consulta aquí el BOIB amb les noves restriccions per aturar la Covid 

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha informat dels punts més importants de la resolució. La novetat més important és que la limitació d’aforaments en bars i restaurants no entrarà en vigor fins dilluns. La decisió es pren per donar temps als locals a adaptar-se a la normativa. També ha informat que la limitació del 50% només s’aplicarà a aquells negocis amb una capacitat superior a 50 persones.

Costa ha concretat que en cas d’incompliment, s’ha d’informar a l’112 i des d’allà es donarà compte a la policia si fos necessari. La resolució d’avui prohibeix totes les activitats als clubs de la gent gran.

Les noves restriccions

Les noves restriccions per contenir la pandèmia de COVID-19 a Balears entren en vigor aquest divendres, entre elles, l’obligació de dur mascareta als centres de treball en espais tancats -tret que hi hagi distància i separació física- i la limitació de les reunions socials a deu persones.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, va anunciar les noves restriccions dimecres passat i va indicar que la resolució establint aquestes normes es publicaria aquest divendres al Butlletí Oficial de la Comunitat (BOIB).

LIMITACIONS D’AFORAMENT: La limitació a les reunions socials de màxim 10 persones afecta espais públics, restaurants, platges i habitatges particulars. D’altra banda, es redueixen a la meitat els aforaments permesos en bars i restaurants, mercats municipals, noces (fins ara era de 250 persones). Igualment es veuran afectats els enterraments i vetlles; no es permetran més de 30 persones a l’exterior i 15 en espais interiors. En la comitiva de l’enterrament podran participar un màxim de 30 persones.

MASCARETA OBLIGATÒRIA: Quant a l’obligació d’utilitzar màscara als centres de treball, afectarà els centres tancats -excepte en els quals es garanteixi distància i separació física-, i no als d’espais oberts. També serà obligatòria en esdeveniments esportius i culturals i passejos marítims –excepte a les platges-, i s’especifica que s’haurà d’utilitzar obligatòriament a bars i restaurants mentre s’espera la comanda i durant la sobretaula. Quant a l’ús de màscara en reunions a habitatges, no s’obliga, ja que el Govern no podria controlar el seu compliment, però sí que es recomana.

S’AMPLIA LA PROHIBICIÓ DE FUMAR: D’altra banda, s’amplia la prohibició de fumar a la via pública -queda prohibit al carrer i en espais d’aire lliure d’ús públic fins i tot quan es pugui complir la distància de seguretat-, i es prohibeix menjar o beure al transport públic i esdeveniments esportius o culturals.

CONTINUA LA PROHIBICIÓ DE L’OCI NOCTURN: Així mateix, es tancaran les platges i parcs públics durant la nit, entre les 12.00 i les 7.00 hores. Igualment, el nou text prorrogarà durant 15 dies la resolució anterior del Govern, que contenia limitacions a l’oci nocturn, però afegeix un apartat per especificar “clarament” la prohibició d’activitat de prostíbuls. Amb tot, la resolució aclareix que la suspensió a l’oci nocturn no afecta les activitats culturals regulades -inclosos concerts a hotels o cafès concert-, que es podran continuar celebrant sempre que no incloguin activitat pròpia de l’oci nocturn.

Finalment, també es prorroga la limitació d’activitat d’esports de contacte.

EL GOVERN ESTUDIA NOVES RESTRICCIONS A la MOBILITAT: Armengol va avançar el dimecres que estan estudiant “altres mesures” que afectarien la mobilitat de la ciutadania, ja que és un dels principals problemes per contenir els nous contagis. Aquestes restriccions no estan incloses en la resolució que entra en vigor aquest divendres.

La presidenta va justificar aquest enduriment de les mesures, ja que els epidemiòlegs transmeten al Govern que Balears té “un problema de relaxació dins de la població”, sobretot en “entorns de confiança”.

El Govern va advocar per minimitzar els esdeveniments socials, “deixar de celebrar festes i sopars”, una mesura “evidentment personal” però que des del Govern s’aconsella.

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, havia confirmat fins a aquest dijous 7.570 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 525 més que el dia anterior.


Noves restriccions: reunions de màxim 10 persones i prohibit fumar al carrer
La prohibició de fumar a l’espai públic és la mesura que més es debat
Les noves restriccions suposen el cop definitiu per als negocis de temporada

28/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris