X

Una avaria a l’escorxador de Ciutadella atura puntualment el sacrifici de porcs i obliga a matar-los a Maó

Els productors demanen compensacions, perquè no els surt a compte, i l'Ajuntament insisteix perquè es construeixi un nou escorxador

28/08/2020

Una avaria a l’escorxador de Ciutadella atura puntualment el sacrifici de porcs i obliga a matar-los a Maó

Els ramaders de Menorca duen dos mesos sense poder sacrificar porcs a l’escorxador de Ciutadella, que concentra prop del 90% de l’activitat a l’illa. Mentre no s’arrenja l’avaria, els han de dur a Maó, on el trasllat encareix el cost del servei. L’Ajuntament insisteix al Consell perquè construeixi a Ciutadella un nou escorxador.

Una nova avaria a la caldera de l’escorxador municipal de Ciutadella obliga, des de fa dos mesos, als productors a sacrificar els porcs a l’escorxador de Maó, de gestió privada. Aquest trasllat, a més d’augmentar el patiment de l’animal, també encareix el cost de producció. A causa d’aquesta situació, i fins que s’arregli l’avaria, alguns professionals del sector han decidit no sacrificar més porcs.

La matança de porcs a l’escorxador requereix una gran quantitat d’aigua calenta, però no ha estat fins ara, dos mesos després de l’avaria, que l’Ajuntament de Ciutadella ha aprovat aquesta setmana el projecte de reparació de la caldera. De fet, el centre acumula nombroses deficiències, i insisteixen que la solució definitiva passa per la implicació del Consell en la construcció d’un nou escorxador insular.

Mentrestant, les inversions del fogaiba es destinen a reparar per fases l’escorxador municipal. Segons el previst, la caldera tornarà a estar operativa en dos mesos. Això significa que Menorca començarà la temporada de porquetjades, a la tardor, sense sacrificis a Ciutadella.

 

28/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris