X

La majoria compleix i no fuma al carrer

Alguns ho continuen fent a la via pública, però lluny dels locals. La sanció per incomplir la norma ascendeix als 100 euros i inclou cigarretes, pipes d'aigua, xixes o assimilats 

28/08/2020

La majoria compleix i no fuma al carrer

EFE/Rodrigo Jiménez

La prohibició de fumar a la via pública ha suscitat opinions confrontades entre la població. A partir de divendres, i mínim fins d’aquí a dues setmanes, cap persona no podrà fumar a qualsevol espai d’àmbit públic. Encara que es pugui mantenir la distància de seguretat o que no hi hagi ningú a prop.

Els carrers de Mallorca presentaven aquest aspecte: pràcticament, cap persona no s’encenia una cigarreta pel carrer. Però, en canvi, molta gent continua sense fer un ús correcte de la mascareta. O baixada o, fins i tot, sense mascareta.

Pel que fa als fumadors, creuen que la mesura és massa restrictiva. I alguns restauradors, ja ho comencen a notar. La sanció per incomplir la norma de no fumar ascendeix als 100 euros. Inclou cigarretes, pipes d’aigua, xixes o assimilats.

A més d’aquesta prohibició, el BOIB publicat divendres també que restringeix les reunions socials a màxim deu persones, tant en l’àmbit públic com també el privat. I només eximeix de la prohibició en cas que les persones siguin convivents.


Les noves restriccions, ja en vigor
Les noves restriccions suposen el cop definitiu per als negocis de temporada
Noves restriccions: reunions de màxim 10 persones i prohibit fumar al carrer
Campanya informativa sobre les noves restriccions

28/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris