X

Pluja, vent i calabruix, protagonistes aquest dissabte a Mallorca

El Govern ha informat que s'han registrat inundacions a Sóller, Inca i Alaró i un episodi de cap de fibló amb calamarsa a Banyalbufar, amb gran quantitat d'arbres caiguts. L'Agència Estatal de Meteorologia ha elevat a taronja l'avís per pluges a Mallorca i Menorca

29/08/2020

Pluja, vent i calabruix, protagonistes aquest dissabte a Mallorca

A Bunyola ha caigut calabruix de mida considerable. /Francina Jaume

El brusc canvi de temps que alertava l’Agència Estatal de Meteorologia s’ha fet palès avui a Mallorca des de primera hora del matí principalment a la Serra de Tramuntana i al nord de l’illa, on han caigut els primers ruixats, en alguns casos acompanyats de calamarsa. Al Port de Sóller s’han registrat 31 l/m2 i a Pollença han arribat als 33 l/m2. Els carrers de Valldemossa s’han omplert d’aigua i també ha caigut calabruix. A més, el mal temps ha provocat talls de llum durant tot el matí.

També ha caigut calamarsa a Sóller on s’han registrat precipitacions de 29 l/m2.

 

A mesura que ha avançat el matí, el mal temps s’ha anat desplaçant cap al centre, Calvià, Andratx i la zona de Llevant. Han estat també importants les ràfegues de vent. A Inca s’han registrat vents de 96km/h i al Castell d’Alaró de 82 km/h. Els carrers d’Inca s’han negat i els cotxes transitaven amb dificultat per la Gran Via.

A més, el mal temps ha provocat incidències en els transports públics. Segons ha informat Transports de Mallorca (TIB) a través del seu compte de Twitter la L200 ha suprimit el servei temporalment així com la L210 per Deià. Altres línies funcionen amb retards.

Per part seva, el Govern ha informat que s’han registrat inundacions a Sóller, Inca i Alaró. Igualment, s’han mobilitzat efectius d’emergències davant un episodi de ‘cap de fibló’ amb calamarsa al Port des Canonge, amb gran quantitat d’arbres caiguts.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha elevat a taronja l’avís per pluges a Mallorca i Menorca.

Al llarg del dissabte, les precipitacions podrien arribar als 50 litres per metre quadrat a la Serra de Tramuntana i a la resta de Mallorca així com a Menorca.

PROBLEMES A LES CARRETERES: 

Les fortes tempestes i la calamarsa està complicant la circulació en algunes carreteres, especialment de la Serra de Tramuntana. Segons han informat el departament de carreteres del Consell de Mallorca, s’ha interromput la circulació a la Dt.-1110 a l’altura de S’Esgleieta.

A més, a la Dt.-10 hi ha dificultats circulatòries a l’entorn de Banyalbufar després d’haver-se produït un episodi de cap de fibló que ha ocasionat la caiguda de diversos arbres.

A la mateixa via entre Valldemossa i Deià es registren també dificultats circulatòries per despreniments i entre Valldemossa i Banyalbufar, ha caigut un pi enmig de la via que dificulta la circulació.

D’altra banda, entre Muro i Inca s’han produït inundacions perquè s’ha desbordat un torrent.

S’ha tallat la Ma- 1100 cruïlla Ma- 10 que connecta amb la Granja Esporles. 

Tallada Ma- 10 des de Port des Canonge fins a Estellencs per caiguda per caiguda d’arbres i branques.

En tots els casos, els agents de manteniment ja treballen a les zones afectades per restablir la circulació amb normalitat al més aviat possible.


Consulta aquí tota la informació relativa als talls a les carreteres

29/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris