X

Es restableix la llum a les poblacions afectades per l’esclafit

 Són Estellencs, Esporles, Valldemossa, Deià i Puigpunyent. Endesa treballa per restablir el servei en zones rurals i urbanitzacions i hi ha preparades vies alternatives i grups electrògens per si no fos possible recuperar el servei amb normalitat

29/08/2020

Es restableix la llum a les poblacions afectades per l’esclafit

L’episodi de tempestes i especialment els esclafits registrats aquest dissabte han provocat talls en el subministrament elèctric, d’entre quatre i sis hores en alguns casos, a diverses localitats de la Serra de Tramuntana com Estellencs, Esporles, Valldemossa, Deià i Puigpunyent, tot que el servei ja està restablert.

Endesa treballa ara per restablir el servei a zones rurals i a urbanitzacions i hi ha preparades vies alternatives i grups electrògens per si no fos possible recuperar el servei amb normalitat. 64 efectius de la companyia s’han mobilitzat a la zona i han començat a produir els avisos per part dels clients. S’han atès fins a 11 avaries. 

Els arbres caiguts sobre les instal·lacions, la força del vent que ha doblegat torres i la dificultat d’accés als punts de control per carretera han estat les principals complicacions de la jornada d’incidents.

ELS PRINCIPALS INCIDENTS DE LA JORNADA: 

Les fortes tempestes registrades aquest dissabte a les Illes han provocat fins a les 14.30 hores un total de 52 incidents, segons ha informat la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització. Del més de mig centenar d’incidents registrats per l’112, la gran majoria (49) han tingut lloc a Mallorca, dos a Eivissa i un Menorca.

La caiguda d’arbres i les inundacions de plantes baixes han estat les causes més comunes de les intervencions.

Un dels incidents més destacats ha estat l’episodi de ‘cap de fibló’ registrat a Banyalbufar, que ha obligat a intervenir als Bombers de Mallorca, als efectius de l’Ibanat i a la Unitat Operativa de la Direcció General d’Emergències i Interior al Port des Canonge.

També s’han registrat inundacions a Sóller, Inca i Alaró.

CARRETERES TALLADES: 

L’equip de carreteres del Consell de Mallorca continua fent feina en les incidències pel temporal. A les 19h del capvespre d’aquest dissabte continuen tancats dos trams: el de la Ma- 10 entre el quilòmetre 75 i el 80 i el tram de la Ma- 1100, entre la Granja d’Esporles i la Ma- 10.

29/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris