X

Les xocants imatges i sons d’una tempesta que passà per damunt d’Esporles i Banyalbufar

Les teules volant i els arbres xapats són algunes de les conseqüències d'un desastre que, per sort, no deixà ferits

30/08/2020

Les xocants imatges i sons d’una tempesta que passà per damunt d’Esporles i Banyalbufar

Les xocants imatges i sons de la tempesta que passà per damunt d’Esporles i Banyalbufar deixen amb la boca oberta. És la imatge i el so de la tempesta. A les onze del matí la pluja i el vent feia estralls al municipi de Banyalbufar: Al poble i as Port des Canonge.

A estones la tempesta descarregà en forma de calabruix. La imatge posterior és desoladora. En un moment ha canviat el paisatge. El vent huracanat va fer mal bé centenars d’arbres: troncs arrabassats, d’altres sense copa i branques arreu. Algunes persones hagueren de ser rescatades a un agroturisme des Port des Canonge i duites a zona segura. Igual que tres persones atrapades dins una casa.

A Esporles, en poc més d’un quart d’hora, la tempesta arrasà la finca de Son Cabaspre. Teulades aixecades, balustrades tomades i arbres caiguts. El trànsit a la carretera de Valldemossa es va veure interromput per la caiguda d’arbres. Els conductors ajudaren a llevar un arbre que tallava la circulació.La pluja i el vent no només ha afectat la Serra. Altres municipis han patit les conseqüències de la tempesta.

Un dia complicat per a molts veïnats i per als serveis d’emergències i en el qual, afortunadament, no hi hagué cap persona ferida.


Banyalbufar avalua els danys de la tempesta
Esporles fa balanç dels danys que l’esclafit deixa a la zona de Son Cabaspre
Desenes de treballadors i voluntaris fan feina a escarada per fer tornar les comunicacions a diferents zones de Banyalbufar i Esporles
Banyalbufar estudia sol·licitar la declaració de zona catastròfica arran de l’esclafit

30/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris