X

Esporles fa balanç dels danys que l’esclafit va deixar a la zona de Son Cabaspre

Residents i voluntaris treballen a fons per retirar els arbres caiguts i començar a quantificar els danys

30/08/2020

Esporles fa balanç dels danys que l’esclafit va deixar a la zona de Son Cabaspre

El dia després de l’esclafit els veïns de Son Cabaspre, a Esporles, treballen a fons per retirar els arbres caiguts i començar a quantificar els danys materials que deixa la tempesta. Desenes de voluntaris ajuden a netejar les destrosses del temporal per poder fer el recompte de danys.

Sebastià és jardiner, té una finca a Son Cabaspre i des d’aquest dissabte treballa sense descans. Aquest dissabte va ser el primer a agafar la motoserra per obrir camí després del pas del temporal. “No vaig poder passar, vaig agafar la màquina i em vaig posar a tallar des de les onze del matí fins les set de l’horabaixa. Es va fer molt dur”, expressa en Sebastià.

No està tot sol. A Son Cabaspre moltes mans ajuden a retirar fustes, teules, persianes i enderrocs. L’objectiu és netejar els accesos als habitatges per començar a quantificar els danys de la tempesta. Afortunadament l’esclafit no deixa ferits greus, però sí aquesta imatge: piscines enganxades als arbres o oliveres mil·lenàries arrabassades. Són cicatrius que ara dibuixen el paisatge de Son Cabaspre.

“Hi ha molta feina a fer, la prioritat era arribar a les finques i les cases. Ara toca arreglar les teulades, llevar els arbres del camí i fer tot el possible perquè això torni a ser el que era“, explica Núria Martí, resident a la zona.

Una delegació de l’Ajuntament d’Esporles ha visitat la zona per valorar els danys i agilitzar el restabliment de serveis bàsics, ja que els residents continuen sense subministre. “Contactarem amb Emergències perquè puguin valorar les conseqüències i mantindrem un contacte permanent amb els veïnats per oferir tota l’ajuda”, avança la batlessa d’Esporles, Maria Ramon.

El de Son Cabaspre, diuen els residents, és ara un paisatge que costarà anys recuperar.


Les xocants imatges i sons d’una tempesta que passà per damunt d’Esporles i Banyalbufar
Desenes de treballadors i voluntaris fan feina a escarada per fer tornar les comunicacions a diferents zones de Banyalbufar i Esporles
Banyalbufar avalua els danys de la tempesta

30/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris