X

La temporada alta acaba a Menorca amb la meitat de vols programats i el tancament avançat d’hotels

Els hotelers demanen flexibilitzar els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació

30/08/2020

La temporada alta acaba a Menorca amb la meitat de vols programats i el tancament avançat d’hotels

Un avió s'enlaira des de l'aeroport de Menorca, durant el cap de setmana de l'operació retorn de les vacances. /DAVID ARQUIMBAU

Aquest diumenge hi ha 106 vols programats a l’aeroport de Menorca, la gran majoria trajectes nacionals sobretot cap a Barcelona, Mallorca i Madrid. Si ho comparem amb l’any passat, són pràcticament la meitat de vols del que és habitual el darrer cap de setmana d’agost. I aquesta és la tònica dels aeroports balears. Des de divendres fins aquest diumenge l’aeroport de Palma té programats 1.300 trajectes i el d’Eivissa 630 vols.

A Maó hi ha tranquil·litat i no es veuen les cues dels anys anteriors. Aquest dilluns acaba una temporada alta descafeïnada per mor de la pandèmia sanitària. I aquesta minva d’activitat als aeroports es pot traslladar també als hotels, molts es preparen per tancar en els pròxims dies.

Amb els paquets de touroperadors cancel·lats, acaba la temporada de manera precipitada. La cancel·lació dels trajectes pendents per part de Jet2 deixa ja l’únic turisme estranger en mans de les companyies que continuen programant vols, però sense comprometre paquets turístics. Continuen les connexions d’Easyjet, British Airways i Ryanair amb el Regne Unit, així com els vols amb París, Milà. Però el turisme internacional ja és molt residual, i el nacional, que ha salvat els dos únics mesos de la temporada, al setembre.

Els hotelers confien en la reunió d’aquest divendres, en què les patronals i els sindicats decidiran amb el Govern si s’allarguen més els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació del sector turístic. En qualsevol cas, els hotelers donen la temporada per acabada.

30/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris