X

Els psicòlegs infantils aconsellen a les famílies que transmetin calma als infants de cara a l’inici del curs

Les preocupacions mentals ara són unes altres a les del març o abril

30/08/2020

Els psicòlegs infantils aconsellen a les famílies que transmetin calma als infants de cara a l’inici del curs

La salut mental dels infants és la gran preocupació de cara a l’inici de curs. Si durant el confinament ja havien passat moments complicats, les darreres setmanes tampoc no han estat fàcils per a molts, amb la incertesa de si tornaran a classe i com. Els psicòlegs infantils apunten una clau per ajudar-los: que les famílies els transmetin calma.

Els infants estan gaudint dels darrers dies de vacances. Ha estat un estiu diferent, postconfinament. Les preocupacions mentals ara són unes altres a les del març o abril. “Trobam molta irritabilitat, problemes de conducta, ansietat, pors, i en els més grans, els adolescents, trobam molta depressió”, explica la psicòloga Jessica Molina.

Duen 6 mesos sense classes presencials. La tornada presencial es fa imprescindible. Les pors per tornar a establir contacte són una preocupació per a alguns pares. Però justament ells, els progenitors, són els que han de transmetre calma. “Els infants son molt adaptables, absorbeixen tot el que viuen a les famílies”, alerta el psicòleg Marc Tur.

 

30/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris