X

Continua l’onada d’incendis a les darreres hores a Andalusia i Extremadura

El que afecta a Huelva ja ha cremat 10.000 hectàrees mentre que el de Càceres ja n'ha calcinat 4.000

30/08/2020

Continua l’onada d’incendis a les darreres hores a Andalusia i Extremadura

Continua l’onada d’incendis a les darreres hores a Andalusia i Extremadura. El que afecta la província de Huelva ja ha cremat 10.000 hectàrees i té més de 3.000 persones desplaçades. Al nord de Càceres, mentrestant, hi ha dos incendis a l’hora, el darrer dels quals apunten que intencionat, i que ha cremat de moment 4.000 hectàrees.

Continua el malson a la Serra de Huelva, on l’incendi que va començar dijous continua descontrolat. De moment, ja ha cremat 10.000 hectàrees i més de 3.200 persones han hagut de deixar ca seva i ser reallotjats a diversos indrets de la comarca. També s’ha hagut de desallotjar la mina de Sotiel. Els forts vents de més de 50 quilòmetres per hora dificulten les tasques d’extinció dels bombers. Desenes de voluntaris ofereixen ajuda psicològica als afectats.

Sense sortir d’Andalusia, a la localitat d’Estepona també han tengut un bon ensurt. Un incendi ha cremat per complet un centre comercial i ha obligat a evacuar un hotel i 30 habitatges.

A Extremadura tampoc estan vivint hores plàcides, ja que lluiten contra dos incendis al nord de Càceres. Un es va iniciar fa tres dies i ja es dona per estabilitzat, però l’altre declarat la matinada d’aquest diumenge, encara no. D’aquest darrer, les autoritats donen per fet que ha estat intencionat. De moment s’han cremat 4.000 hectàrees i a les forces d’extinció extremenyes, amb més de 300 efectius, s’hi han sumat les madrilenyes, ja que la Comunitat presidida per Isabel Diaz Ayuso hi ha enviat ajuda per apagar el foc. 120 veïnats de diferents pobles varen haver de deixar ca seva i han estat reallotjats. A Múrcia també estan encara lluitant per apagar l’incendi a La Mula, que ha obligat a desallotjar 70 persones.

30/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris