X

Pedro Sánchez assegura que algunes comunitats autònomes s’han relaxat en l’aplicació de les mesures contra la covid-19

El president del Govern defensa que la tornada a les aules és segura

01/09/2020

Pedro Sánchez assegura que algunes comunitats autònomes s’han relaxat en l’aplicació de les mesures contra la covid-19

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que la relaxació per part d’algunes comunitats autònomes a l’hora d’adoptar determinades mesures de seguretat “ha permès una major circulació del virus” a tot Espanya. Sánchez ha atribuït aquestes males dades de les darreres setmanes als baixos “nivells de rastreig i les capacitats estratègiques” d’algunes regions i a la mobilitat més gran de la gent. Tot i això, descarta aplicar l’estat d’alarma a tot el país.

En una entrevista concedida a la SER avui matí, el president ha afirmat que l’Executiu està preocupat per “l’estat de la salut pública i l’evolució de la pandèmia a Madrid“, en referència a les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va acusar el Govern central “d’acarnissament” amb la regió.

El cap de l’executiu ha reconegut que les capacitats estratègiques per combatre el coronavirus d’algunes comunitats autònomes han de millorar, com per exemple, ha dit, els nivells de rastreig, que no són iguals a tots els territoris. Quant a la imminent tornada a l’escola, el missatge del president és clar: és segura. Això sí, reconeix que el risc zero no existeix.

Un altre tema que preocupa molt l’executiu és l’aprovació dels nous pressupostos, que aquests dies ha estat tema de discussió al Govern de coalició a causa de la negativa de Podem a donar-hi el seu suport si Sánchez pactava amb Ciutadans. En aquest sentit, el president ha assegurat que el Govern sap que no es pot excloure cap grup polític de la negociació dels pressupostos, que, ha dit, són urgents i imprescindibles.

El president del Govern central també ha demanat al PP i a qualsevol partit que es deixin de banda els interessos partidistes en una situació que, ha remarcat, és excepcional i inèdita i necessita la col·laboració de tots.

01/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris