X

Exceltur es reuneix a Palma per reclamar un pla específic pel turisme

Yolanda Díaz afirma a IB3 Ràdio que els Ertos s'allargaran mentre hi hagi l'alerta sanitària

03/09/2020

Exceltur es reuneix a Palma per reclamar un pla específic pel turisme

L’aliança turística Exceltur celebra aquest dijous a Palma una assemblea general extraordinària per debatre sobre la complicada situació turística actual i les mesures per afrontar la crisi econòmica causada per la Covid-19. Després es reuniran amb la ministra de Treball, Yolanda Diaz, i la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Els principals empresaris turístics espanyols demanen al Govern central un pla de suport transversal i específic pel sector. També que s’incrementin les gestions diplomàtiques amb la Unió Europea per establir criteris més uniformes de mobilitat entre països.

Yolanda Díaz afirma a IB3 Ràdio que els Ertos s’allargaran mentre hi hagi l’alerta sanitària

Yolanda Díaz ha destacat que la mesa de concertació social es fa de manera extraordinària a Palma pel compromís del Govern central amb la comunitat i amb el turisme. La ministra té clar que els ERTOs s’allargaran, però no ha volgut revelar fins quan. Díaz vol que la prestació que cobren els treballadors en ERTO es mantengui al 70 per cent del salari a partir del sisè mes, com demanen els sindicats. I anuncia mesures específiques per a Balears per tal de protegir els treballadors que s’enfronten a un hivern sense activitat turística. La ministra de Treball també ha anunciat que la nova llei que regularà el teletreball anirà la setmana que ve al Consell de Ministres.

03/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris