X

Els serveis de menjador i escoleta matinera, a l’aire a dies de l’inici del curs escolar

Segons les instruccions d'Educació els grups estables no poden tenir contacte en aquests serveis

04/09/2020

Els serveis de menjador i escoleta matinera, a l’aire a dies de l’inici del curs escolar

La imatge dels infants ben juntets a taula durant l’hora de menjador escolar no serà possible aquest curs escolar. El servei de menjador, el d’escoleta matinera o el jardí d’infants d’horabaixa són els que més maldecaps generen no només als centres educatius sinó també a les famílies que encara no saben si podran o no disposar-ne enguany i, sobretot, a quin preu.

Les instruccions de la Conselleria especifiquen que els infants de diferents grups estables de convivència no poden estar en contacte entre ells ni tenir un monitor que atengui tots aquests grups estables, per la qual cosa es complica la seva posada en marxa. Aquests serveis són imprescindibles segons la vicepresidenta de la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes de Mallorca, FAPA, Cristina Conti.

Depenent de la demanda, els centres escolars podran o no oferir aquests serveis. Si hi ha poca demanda, per exemple, del servei menjador podria ser que les empreses contractades renunciïn a oferir el servei o fer-ho apujant-ne el preu. A la FAPA també li preocupa que no hi hagi instruccions clares sobre els alumnes amb necessitats específiques o aquells amb malalties que els fan especialment vulnerables.

També s’ha demanat que els alumnes de 2 d’ESO facin presencialitat a l’escola i que la semipresencialitat comenci a partir de 3r i, sobretot, que es realitzi en dies alterns i no en setmanes alternes.


La incertesa del curs escolar condiciona la compra del material escolar
Compte enrere per a l’inici del curs escolar

04/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris