X

Andratx, el municipi que registra més incidències per la DANA

A Mallorca s'han comptabilitzat 76 incidents relacionats amb el temporal

07/09/2020

Andratx, el municipi que registra més incidències per la DANA

La DANA que ha arribat aquest dilluns a les Balears ha deixat diverses incidències al seu pas. Mallorca ha estat l’illa on se n’han registrat més: 76 en total. Aquesta primera jornada ha deixat més de 100 litres per metre quadrat a Calvià i Andratx, on s’han produït gran part d’aquests incidents.

Les fortes pluges han inundat el Palau d’Esports d’Andratx. Una situació que no s’havia produït mai en aquest edifici. Durant tot el dia, operaris del servei de neteja i manteniment han treballat per treure l’aigua del pavelló, que ha arribat al mig metre d’altura. Aquest dimarts es continuarà traient l’aigua amb màquines i es començaran a quantificar els danys.

La pluja també ha inundat els aparcaments d’un habitatge pròxim al pavelló. I encara aquest dilluns horabaixa les màquines seguien buidant l’aigua del seu interior.

Durant el matí, al municipi s’han hagut de tallar alguns carrers, sobretot a la zona de Cala Llamp, on un despreniment de roques ha deixat importants danys materials. Efectius de Bombers de Mallorca hi han treballat durant tot el dia per assegurar aquesta zona. Pedres de grans dimensions han arribat a entrar dins de les cases. No s’han hagut de lamentar danys personals però quatre habitatges han estat afectats pel despreniment i les famílies que hi viuen han hagut de ser desallotjades per seguretat.

A Sa Marina de Llucmajor, un home de 40 anys ha quedat ferit lleu després de caure mentre baixava per unes roques. L’home ha intentat obrir un embornal quan ha relliscat i s’ha fet mal. Els Bombers han pogut salvar-lo sense dificultats. En aquesta zona s’hi ha comptabilitzat més de 80 litres per metre quadrat.

Un altre despreniment de pedres ha afectat la carretera del Far de Formentor. La incidència ha estat resolta a primera del matí i no ha causat danys personals. I és que a Mallorca s’han registrat més de 70 incidències relacionades amb la DANA.

A Palma, el fort aiguat ha causat de nou el vessament d’aigües mixtes i Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Major estaran en bandera vermella fins al resultat de les analítiques.

A Calvià és on més aigua ha caigut: prop de 120 litres per metre quadrat. Per a aquest dimarts, l’Aemet manté l’avís taronja a tot Mallorca.

07/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris