X

Espanya estudia rebaixar la quarentena per coronavirus de catorze a deu dies

S'hauràn de prioritzar grups de població per les primeres dosis de vacuna de la Covid-19

07/09/2020

Espanya estudia rebaixar la quarentena per coronavirus de catorze a deu dies

Espanya ja supera el llindar del mig milió de contagiats per coronavirus. En les darreres 24 hores s’han notificat 2.440 casos positius nous. 399 persones han estat donades d’alta. I malauradament, en els últims set dies han mort 237 persones.  Totes les previsions apunten que, a finals d’any, tindrem les primeres dosis de vacuna per a la Covid-19. El director del centre de coordinació d’alertes i emergències sanitàries, Fernando Simón, ha recordat, però, el que diu l’OMS: no es podrà vacunar tota la població. I s’hauran de prioritzar aquests grups.

A Espanya, s’està estudiant rebaixar la quarantena d’un cas positiu de catorze a deu dies de manera definitiva. Ara mateix, aquesta possibilitat existeix, si es donen unes condicions prèvies: tenir una PCR negativa després d’aquests deu dies. Rebaixar-la encara més, fins als cinc o set dies, com estan estudiant alguns països europeus encara queda lluny.

Aquest dilluns ha estat la prova de foc per a molts centres educatius. Han iniciat el curs escolar. De moment, Sanitat trasllada que totes les comunitats autònomes, independentment de la seva incidència, estan preparades per afrontar aquesta tornada a l’escola. Les primeres dades de com ha estat aquest inici, ha dit Simón, les tindrem a finals de setmana o de cara la vinent.

 

 

07/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris