X

El Parlament fa proves PCR a tot el personal i diputats

Un brot de coronavirus ha obligat a suspendre el ple i les comissions d'aquesta setmana. En aquests moments hi ha tres casos positius i 13 persones en aïllament preventiu

09/09/2020

El Parlament fa proves PCR a tot el personal i diputats

Aquest dimecres, entre les 9 i les 11 del matí a la sala d’actes del Parlament es faran proves voluntàries PCR als 100 treballadors i els diputats de la cambra. Els parlamentaris de Menorca i Eivissa també se la podran fer a la seva illa. Una situació inèdita que ha aconsellat Salut després del brot de coronavirus que ha obligat a suspendre el ple i les comissions d’aquesta setmana. En aquests moments hi ha tres casos positius i 13 persones en aïllament preventiu.

El primer cas va ser el de la diputada de Ciutadans, Patrícia Guasp, que es va conèixer dijous passat. Dos després de participar en la compareixença del conseller d’Educació. Els altres dos contagiats són també membres de la formació taronja: Juan Manuel Gómez i Maxo Benalal. Els altres dos diputats del partit, Marc Pérez Ribas i Jesús Méndez, estan aïllats. També hi estan els membres del Partit Popular que s’asseien més a prop dels taronges: Vicent Marí, Maria Antònia García, Antoni Fuster, Núria Riera i Sebastià Sagreras. També està confinada la diputada d’El Pi, Lina Pons, i el de Més per Mallorca, Joan Mas. El positiu de Maxo Benalal també ha fet aïllar els membres de la Mesa: Joana Maria Campomar, Gloria Santiago i Juan Manuel Lafuente. L’única consellera del Govern en aïllament és la d’Agricultura. Mae de la Concha ha donat negatiu però haurà de teletreballar fins al 17 de setembre.

La regionalista Lina Pons està en espera de saber el resultat de la prova PCR. Va estar en contacte amb el president d’El Pi, Toni Amengual, que ha donat p09ositiu després que es va asseure devora de Patrícia Guasp en la reunió del Pacte per a la reactivació econòmica del passat primer de setembre, abans de saber-se que Guasp tenia coronavirus.

Està previst que dijous es reuneixi la Mesa i la Junta de portaveus de manera telemàtica per acordar com reprendre l’activitat. Damunt la taula tenen pendent fixar una nova data per a la compareixença de la presidenta del Govern que havia de ser avui. També la de les compareixences de la consellera de Salut pendent des del 31 d’agost i la del titular de Model Econòmic. Iago Negueruela va sol·licitar ahir informar davant el ple del Parlament sobre l’actual situació turística i laboral de les Balears.

09/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris