X

Ciutadella invertirà 5 milions estalviats en comprar La Pau, on hi construirà la nova Escola de Música

L'ajuntament acumula 20 milions de pressupost congelats, el major de Menorca, que no haurà de cedir a l'Estat

11/09/2020

Ciutadella invertirà 5 milions estalviats en comprar La Pau, on hi construirà la nova Escola de Música

Les administracions de Menorca no hauran de cedir a l’Estat els 100 milions d’euros que tenen estalviats als bancs però, en no haver-se aprovat dijous el Reial decret llei al Congrés, tampoc no podran disposar de bona part d’aquests diners per a inversions.

L’Ajuntament de Ciutadella ja ha decidit, però, què farà amb els 5 dels 21 milions de superàvit que sí que pot emprar. Invertirà un milió d’euros a comprar 2.700 metres quadrats de la plaça de La Pau. També gastarà dos milions més en expropiació de terrenys, per complir sentències fermes, i reforçarà l’atenció social per mor de la Covid-19. Seran actuacions per valor de 5,3 milions d’euros. Els 15 restants que té al banc no els haurà de cedir a l’Estat.

El romanent de Maó, en canvi, és molt inferior, de només 2 milions, i aquest municipi tenia l’esperança de poder emprar-lo amb la flexibilitat que permetia el Reial Decret-llei frustrat.

El Consell de Menorca, de la seva banda, amb un romanent de 39 milions d’euros, encara no ha pres cap decisió al respecte.

11/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris