X

La pandèmia no afecta la producció de vi de Menorca

Al centre de l'illa han hagut de batallar contra un adversari sempre inhòspit, els fongs

13/09/2020

La pandèmia no afecta la producció de vi de Menorca

La pandèmia no ha afectat la producció de vi a Menorca. Els viticultors i elaboradors es troben en plena campanya de recollida del raïm, i amb bones perspectives, tot i les pluges dels darrers dies. Només al centre de l’illa han hagut de batallar contra un adversari sempre inhòspit, els fongs.

En un 2020 estrany, que ha afectat de soca-rel les activitats humanes, la vinya ha viscut un any força normal. Això sí, amb una collita primerenca que s’ha avançat a causa de la calor. A la zona de Llevant s’espera una molt bona collita on, fins i tot, són benvingudes les pluges dels darrers dies.

Però les pluges, si són quantioses, poden accelerar el procés de maduració i fer que el raïm es podreixi. Al Ponent de Menorca, les perspectives són, també, d’una molt bona collita, amb un raïm en un bon estat sanitari a pesar de les dificultats que varen afectar la vinya la primavera passada.

Al centre de l’illa, en canvi, els fongs fruit de les pluges de primavera sí que han tingut un efecte sobre les seves vinyes.

L’any passat es van produir a Menorca 208 tones de raïm que van permetre augmentar les vendes de vi en un 11 per cent.

13/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris