X

El GOB reb prop de 130 denúncies ambientals al seu portal web en un mes

La queixa principal és per abocaments fecals al Port de Pollença

13/09/2020

El GOB reb prop de 130 denúncies ambientals al seu portal web en un mes

El grup ecologista GOB va obrir fa un mes un portal web per denunciar, de manera anònima, agressions ambientals. En només dues setmanes, en van rebre més de 100. Tot i que les denúncies anònimes són freqüents a la seu de l’organització, han obert el web per facilitar i agilitzar els tràmits a la ciutadania.

Han rebut al voltant de 130 denúncies per agressions ambientals en el primer mes de vida del portal per denunciar. Més de 100 varen ser les dues primeres setmanes i el 30% anaven en una mateixa direcció, els abocaments fecals al Port de Pollença.

En general, tot i la pandèmia i haver-hi manco gent a les Illes, han tengut les mateixes denúncies que un estiu habitual. Són essencialment per abocaments, fondejos i pràctiques esportives a zones protegides.

Precisament la pandèmia i el confinament han estat un punt d’inflexió, segons el GOB, en la manera en què ens relacionam amb la natura, deixant a la fauna l’espai que un dia li vam llevar. Ha fet més palesa la necessitat de trobar un equilibri.

El repte està ara a aconseguir gestionar de manera adequada els nous residus derivats de la pandèmia com les mascaretes o els guants.

13/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris