X

“En temps de pandèmia és més important aprofundir en la resiliència que aportar molts continguts”

El pedagog Vicenç Arnaiz fa una anàlisi a IB3 Ràdio del retorn a les aules

14/09/2020

“En temps de pandèmia és més important aprofundir en la resiliència que aportar molts continguts”

/EFE

El pedagog Vicenç Arnaiz fa una anàlisi del retorn a les aules en temps de pandèmia. Arnáiz, tot un referent en la matèria, demana “serenitat als mestres per transmetre tranquil·litat als més petits”. També reflexiona sobre el paper que ha tengut la conselleria d’Educació i assegura que “li ha mancat previsió i lideratge pedagògic” davant aquest temps incert de pandèmia.

En declaracions als micròfons d’IB3 Ràdio, Vicenç Arnaiz ha restat importància al fet que, en alguns centres, aquest curs els alumnes d’infantil i primària no disposin de professors especialistes en anglès o educació física perquè aquests hauran fer de tutors. El pedagog afirma que, “en aquest temps de pandèmia, és més important aprofundir en la resiliència i protegir els infants, que disposar de molts professors que aportin molts de continguts”.

Necessitat de menjador

Arnáiz, en canvi, afirma amb contundència que els alumnes han de tenir menjador i escola matinera: “hi ha molts infants, cada vegada més, que no mengen, o mengen en molt males condicions. La discussió o la reflexió no ha de ser si hi ha d’haver menjador, sinó com ha de ser el menjador perquè s’ha de garantir l’alimentació als infants”.

Per tot això, Arnáiz demana “més inversió en educació per evitar que la Covid-19 origini un fracàs escolar irreparable”. El pedagog també ha volgut llançar un missatge esperançador: “el fet que ens enfrontem a un curs escolar complicat no significa una pèrdua de qualitat”. “No es pot esperar que l’escola eduqui per un món sense problemes, sinó que educa per fer front a la realitat i la realitat, a vegades, és molt adversa”, detalla.

14/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris