X

Els universitaris que marxen fora estan preocupats per la pandèmia

Parlam amb dues joves que parteixen per primera vegada

15/09/2020

Els universitaris que marxen fora estan preocupats per la pandèmia

Aquesta setmana comencen a viatjar cap a la península els i les joves de les Illes que van a estudiar una carrera. Hem parlat amb dues adolescents mallorquines que enguany parteixen fòra per primer pic i confessen que estan una mica preocupades per la situació de la pandèmia.

Només queden 15 dies per començar les classes, però Maria José encara no sap què estudiarà a la Universitat. Ella vol fer medicina, però no li basta la qualificació, tot i que té un 12,4 de mitjana. L’única opció que té per fer aquesta carrera, diu, és anar a Lleida o Girona on espera poder entrar a les segones llistes d’accés. Si no li va bé, estudiarà Infermeria a Barcelona. A la incertesa de no saber què podrà fer finalment, se suma la situació de la pandèmia.

Tonina prepara la maleta perquè dissabte partirà cap a Granada, on estudiarà Educació Primària. S’allotjarà a una residència perquè diu que s’hi sent més segura. Allà, tendrà la seva pròpia habitació amb cuina. Allò que encara no té clar és el funcionament que tendrà la Universitat. Pensa que farà una mescla de classes presencials i virtuals. Mentre espera que el campus l’hi aclareixi, ara té una altra preocupació: com es podrà acomiadar dels seus familiars sense poder abraçar-los.

 

15/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris