X

20.000 persones, afectades per les restriccions a la zona d’Arquitecte Bennàzar

La pressió assistencial, la incidència acumulada o la densitat de la població, entre les causes de l'aïllament

16/09/2020

20.000 persones, afectades per les restriccions a la zona d’Arquitecte Bennàzar

A partir de divendres es restringiran les activitats a l’àrea que engloba la zona bàsica de salut d’Arquitecte Bennàzar: la barriada de Son Fortesa Sud i 3 zones més que comprenen els barris Son Oliva, de la plaça de Toros i Arxiduc.

Els carrers que limiten les zones afectades, no estan afectats per les restriccions (Via de Cintura, carrer d’Aragó, Jacint Verdaguer, Eusebi Estada, Jafuda Cresques fins a la plaça d’Abu Yahya, Arxiduc Lluís Salvador i carrer d’Henri Dunant, fins al Parc de Son Costa, a la zona de Son Oliva).

Quines són les restriccions?

Si sou residents, el primer que heu de tenir clar és que podeu circular lliurement dins aquest perímetre. Ara bé, si voleu sortir del barri, haureu de menester una justificació. Per exemple: anar al metge, a fer feina, al banc, assistir a algun major o lògicament, acompanyar infants a l’escola. En aquests casos, sí que podeu sortir de la zona delimitada.

Els comerços no podran superar el 50% de la seva capacitat habitual i a les 10 del vespre hauran d’haver tancat portes. Les reunions socials, sigui una trobada, una festa o una pràctica esportiva, no poden superar les 5 persones si no són convivents.

Als centres privats d’ensenyament, com autoescoles o acadèmies, els grups també han de ser, com a màxim, de 5 persones, amb distància de seguretat. Queden tancats els gimnasos, els parcs i jardins públics i els locals d’oci infantil. Totes aquestes mesures duraran, com a mínim, 15 dies a partir de divendres.

Per què aquests barris i no uns altres?

20.000 persones es veuran afectades per les restriccions a les quatre barriades d’Arquitecte Bennàzar. Aquesta és una de les zones amb més densitat de població de les Balears, i el centre de salut ja va notar la setmana passada un augment important de la pressió assistencial. La conselleria també s’ha fixat amb criteris epidemiològics, com la incidència acumulada de casos de COVID-19 a la zona. La setmana passada era de 268 proves PCR positives per cada 100MIL habitants, el doble que a l’illa de Mallorca.

Per intervenir amb restriccions, expliquen des de Salut, que també es fixen en la pressió assistencial de l’hospital de referència de la zona o amb el grau de pobresa i el de transmissió de la malaltia. Totes les mesures, diuen, van acompanyades d’un pla d’intervenció comunitària.

Per això, es fan visites domiciliàries per comprovar que es fan bé els aïllaments, es posen punts d’informació a les zones amb més afluència de gent i es donen recomanacions als negocis per complir les mesures sanitàries. Als barris de Palma que ja fa dies que estan aïllats, com el de Son Gotleu, no tothom les respecta.

Encara es veu gent que no duu la mascareta, que fuma al carrer o alguns locals que tanquen més tard de l’hora permesa. L’ajuntament i la conselleria fan una crida a la responsabilitat individual i alerten que es podrien aïllar altres punts de la ciutat.

16/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris