X

Les cases del Parc Natural de s’Albufera des Grau podran continuar en terreny protegit un màxim de 18 anys

Tres d'aquestes edificacions, les que es troben situades a la zona de major protecció, s'esbucaran d'aquí a dos mesos

17/09/2020

Les cases del Parc Natural de s’Albufera des Grau podran continuar en terreny protegit un màxim de 18 anys

Les cases localitzades al Parc Natural de s’Albufera des Grau podran continuar en terreny protegit un màxim de 18 anys. L’Ajuntament preveu que no se’n renovi la concessió, i que el 2038 tota la zona del parc quedi plenament restituïda i sense edificacions. D’aquí a dos mesos començaran a esbucar-ne les tres primeres cases.

Són una cinquantena d’habitatges construïts fa més de 30 anys, abans de la protecció dels terrenys. Havien de constituir la urbanització de Shangril·là, una zona residencial amb camp de golf. Avui són, però, xalets luxosos sense carrers asfaltats i que, amb la protecció posterior dels terrenys, van quedar fora d’ordenació. No poden construir ni ampliar els seus edificis. Ara, tres d’aquestes edificacions, les que es troben situades a la zona de major protecció, s’esbucaran.

La intervenció, que té un cost de 37.000 euros, serà executada per l’Ajuntament de Maó, amb diners de l’Impost de Turisme Sostenible. La resta de propietaris, però, encara hi podran estar, almanco, 18 anys més. El 2038 acaba la concessió i l’administració ja avança que no tenen intenció d’allargar-la. L’Ajuntament preveu que d’aquí a dos mesos començaran les tasques de demolició.

17/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris