X

Augmenten les inscripcions a la UIB i a l’FP

Alguns alumnes que altres anys partien a estudiar a la península enguany quedaran

18/09/2020

Augmenten les inscripcions a la UIB i a l’FP

Mil places més que el passat curs i, tot i que, encara ens trobam en període d’al·legacions ja hi ha 2.000 sol·licituds més. Enguany el procés d’inscripció s’ha fet en línia i això ha ocasionat alguns problemes, especialment, a l’IES Cap de Llevant de Maó dins la família professional de Sanitat però la Conselleria estudia ara com solucionar-ho. És tradicionalment la branca sanitària una de les més demandades, enguany però la que ha rebut més sol·licituds és l’agrària que inclou la gestió agropecuària i la forestal. S’estrenarà enguany un curs d’especialització en pa i rebosteria i també en ciberseguretat.

A l’FP l’ensenyament serà presencial i s’intentarà tenir unes ràtios entorn dels 20 alumnes. Serà semipresencial en aquelles famílies més demandades o en aquells grups més nombrosos com, per exemple, els tallers. Es reprendran les pràctiques a les empreses a l’FP Dual, això sí, els alumnes es comprometran a vigilar el seu entorn social.

La UIB tendrà, previsiblement enguany, més alumnes que mai. A les proves extraordinàries de selectivitat han aprovat el 69,7% dels alumnes presentats. Els responsables universitaris creuen que enguany alguns d’aquests alumnes que altres anys haurien anat a la península s’han estimat més estudiar el seu grau o màster a casa. De fet, quan encara està obert el procés de preinscripció, la Universitat de les Illes experimenta un augment del 30% en les sol·licituds.

18/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris