X

Salut amplia fins a 6 les línies de COVID-exprés a Palma

L'objectiu no és altre que centralitzar la presa de mostres programades i descongestionar, així, els centres de salut

18/09/2020

Salut amplia fins a 6 les línies de COVID-exprés a Palma

A partir de la setmana que ve, Palma disposarà de 6 punts de covid-exprés. Actualment n’hi ha 2 línies a l’antic Son Dureta, allà se n’hi afegiran 2 més i unes altres 2 se situaran al Palau de Congressos. L’objectiu és que els centres d’atenció primària puguin recuperar la seva activitat habitual i tractar altres temes de salut també importants, en lloc de dedicar la majoria d’esforços a fer proves PCR.

La conselleria de Salut ha anunciat que d’aquí a poc, obriran alguna línia més de covid-exprés, que serà exclusiva per fer proves a infants. Arranz ha explicat que, en general, les mesures preses pels centres educatius són molt bones, però el portaveu del Comitè de Malalties infeccioses, Javier Arranz ha explicat que no té cap sentit que els infants respectin les normes dins els centres, i que els parcs estiguin tancats, precisament perquè els nins no s’ajuntin amb altres, i que, per contra, els pares estiguin mitja hora defora del centre conversant.

A les línies de covid-exprés es preveu fer cribratges programats d’escoles, de residències de majors o les proves de contactes estrets que les rastrejadores detecten i que ara per ara es fan als centres de salut.

18/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris