X

Els usuaris del transport públic davallen a Menorca més d’un 60%

Els experts consideren que costarà recuperar el volum de passatgers que s'ha perdut durant la pandèmia

19/09/2020

Els usuaris del transport públic davallen a Menorca més d’un 60%25

Es calcula que l’ús del transport públic ha davallat un 20% arreu de l’Estat a causa de la Covid-19, una xifra que es triplica en el cas de Menorca. Un part important d’aquests desplaçaments s’han substituït pel vehicle privat, tot i que n’hi ha una altra part de la reducció (menor a la de la substitució pel cotxe) que s’ha degut al teletreball.

Els experts consideren que el transport públic amb prou feines recuperarà un poc més de la meitat dels usuaris perduts per la pandèmia. Per fer-ho, caldrà millorar la percepció de seguretat sanitària. Serà imprescindible la suma d’esforços del sector públic, amb majors freqüències i noves rutes si cal, i de l’empresa privada, fomentant horaris d’entrada i sortida més flexibles i el teletreball.

A banda del transport públic, l’aposta per la bicicleta, anar a peu, o el vehicle elèctric són d’altres components de la voluntat de fomentar la mobilitat sostenible. Un debat que torna cada any per aquestes dates per la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, però que enguany té un vessant especial a causa de la pandèmia.

19/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris