X

Manacor i Sóller demanen al Govern que faci net els torrents

21/09/2020

Manacor i Sóller demanen al Govern que faci net els torrents

Els consistoris exigeixen que sigui la conselleria de Medi Ambient qui s’encarregui que els llits dels torrents no estiguin plens de brutor. Amb tot, els consistoris continuran fent-se càrrec d’aquestes tasques.
Per la seva banda, la conselleria afirma que fa feina durant tot l’any en aquest sentit, però que no és necessari actuar en tots els torrents, només on hi ha risc per a la població.

És el cas de l’Ajuntament de Manacor. El passat primer de setembre el consistori va demanar a la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, la neteja de la xarxa de torrents del municipi de Manacor. El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, ha explicat a IB3 Ràdio, que continuaran amb les tasques pel seu compte per evitar danys majors, en vista a la tardor.

Una reivindicació històrica de les entitats locals, a la qual se suma l’Ajuntament de Sóller. El batle, Carlos Simarro, diu que com cada any han demanat a la conselleria aquesta intervenció, ja que els consistoris només s’han de fer càrrec dels torrents que passen per dins del poble. Simarro considera que hauria d’haver un pla comú.

La conselleria de Medi Ambient nega aquestes acusacions i afirma que està fent feina en aquests dos municipis. Joana Garau, directora general de Recursos Hídrics, explica que durant tot l’any es fan les tasques de neteja als torrents. Això sí, diu, només s’actua en aquells on pot haver risc per la població.


 IB3´àudios Escolta aquí la notícia sencera.

21/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris