X

Familiars d’usuaris i la direcció de la residència Bell Entorn critiquen que el Govern hagi actuat tard

La intervenció del geriàtric durarà com a mínim 20 dies

21/09/2020

Familiars d’usuaris i la direcció de la residència Bell Entorn critiquen que el Govern hagi actuat tard

La Conselleria de Salut ha ordenat la intervenció de la residència privada de gent gran Bell Entorn de Sóller. L’objectiu és contenir-hi els contagis de coronavirus i assegurar una atenció adequada dels ususaris. Dels 152 usuaris, més de la meitat ha donat positiu i, a més, hi ha una trentena de professionals contagiats.

La direcció del centre no ha volgut fer declaracions, però fora de càmera ha denunciat que la intervenció arriba massa tard i que feia temps que l’havien sol·licitada perquè es veien desbordats. Una petició d’ajuda que també feren arribar a l’Ajuntament solleric, que ha col·laborat amb la desinfecció del recinte i aportant equips de protecció.

En declaracions al programa “Els Dematins”, d’Ib3 Televisió, Albert Carner, fill d’una de les víctimes que han mort els darrers dies al geriàtric, s’ha queixat de la mala gestió de la residència i de manca d’informació. Al seu parer, la intervenció s’hauria d’haver fet abans i també ha denunciat que s’han produït més morts de les dues que reconeixen els recomptes oficials.

Amb la intervenció de la residència, decretada pel Govern, s‘ha designat una coordinadora que a partir d’ara dirigirà, controlarà i coordinarà tota l’activitat assistencial del centre. Està previst que la intervenció com a mínim 20 dies.

La Conselleria de Salut ha hagut de contractar personal per reforçar la plantilla i, a hores d’ara, el centre disposa de 112 treballadors. Des del geriàtric asseguran que en aquests moments treballen amb les dinàmiques pròpies d’un centre sanitari i que l’atenció als usuaris està garantida.

https://twitter.com/IB3/status/1308034494465802241


7 nous morts per coronavirus a les Balears, 4 de residències de persones majors
L’oposició critica la gestió sanitària del Govern, especialment a les residències

21/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris