X

El Govern fa autocrítica després d’intervenir la residència Bell Entorn

Un dels motius de la intervenció de la residència ha estat la dificultat de la direcció de contractar personal per substituir els professionals de baixa

21/09/2020

El Govern fa autocrítica després d’intervenir la residència Bell Entorn

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha justificat la intervenció de la residència Bell Entorn, a Sóller, perquè la seva situació era “complexa”, segons ha dit. Costa ha assenyalat el gran nombre de casos de coronavirus que s’hi han produït. Dels 152 usuaris, 83 s’han contagiat. D’aquests, 50 han estat hospitalitzats. La resta són asimptomàtics. A més, hi ha 33 treballadors contagiats. De fet, un dels motius de la intervenció de la residència ha estat la dificultat de la direcció de la residència de contractar personal per substituir els professionals de baixa. La intervenció durarà un mínim de 20 dies. Preguntada pels periodistes, la portaveu Pilar Costa ha dit que l’Executiu fa autocrítica per la situació que viuen les residències i ha promès més mitjans.

D’altra banda, el Consell de Govern ha aprovat el nomenament de l’expresident del Govern, Francesc Antich, com a president de l’Autoritat Portuària. Antich substituirà a Joan Gual de Torrella després que el passat 7 d’agost fos destituit per un presumpte cas de corrupció. La portaveu del Govern ha defensat la solvència d’Antich com a polític i gestor per ocupar aquest càrrec. El Ministeri de Transports i Ports de l’Estat han de ratificar el nomenament de Francesc Antich.

En darrer lloc, el Consell de Govern ha aprovat el decret que regula el procediment per aconseguir el carnet que acredita el reconeixement de família monoparental i la conidició de família nombrosa monoparental. Els consells insulars emetran aquesta identificació, que es podrà sol·licitar a partir d’un mes de la publicació al BOIB.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha impulsat aquest decret perquè és un manament de la Llei de Família, aprovada l’agost de 2018, que regulava, per primera vegada, el que és una família monoparental. L’article 7 de la Llei estableix que les famílies monoparentals són les que estan formades per un o més fills i que depenen econòmicament d’una sola persona progenitora.

En el cas de les condicions per obtenir el carnet de família nombrosa, només s’adhereixen els punts que afecten al reconeixement com a família nombrosa a les que es consideren família monoparental especial que són les que tenen un sol progenitor amb dos o més fills o amb un fill amb discapacitat reconeguda del 33 % o superior.


Familiars d’usuaris i la direcció de la residència Bell Entorn critiquen que el Govern hagi actuat tard
L’oposició critica la gestió sanitària del Govern, especialment a les residències

21/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris