X

Hila torna a convocar els treballadors de l’EMT per trobar una solució a la vaga

La nova trobada se celebrarà demà dimarts a les 15h del migdia i s'ha convidat a un representant de cada sindicat amb representativitat en el comitè

21/09/2020

Hila torna a convocar els treballadors de l’EMT per trobar una solució a la vaga

L’alcalde de Palma, José Hila, ha citat aquest dimarts a les 15.00 hores als representants sindicals del comitè d’empresa de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) per intentar arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga. Segons ha indicat el Consistori palmesà, a causa de les restriccions d’aforament decretades per la crisi del coronavirus, s’ha convidat a un representant de cada sindicat amb representativitat en el comitè.

ELS SINDICATS DEMANEN LA DIMISSIÓ D’HILA

Els treballadors de l’EMT de Palma demanen la dimissió del batle José Hila, a qui acusen d’una nefasta gestió al capdavant de l’empresa municipal de transports. Durant uns minuts, aquest dilluns han tallat la circulació a les avingudes. Així ha començat la tercera setmana de mobilitzacions al servei de busos amb unes negociacions en punt mort. Precisament, amb un taüt han volgut representar l’estat de salut de l’empresa municipal. També s’han concentrat davant les oficines del centre de Ciutat on han deixat la seva reivindicació a la porta.

A primera hora del matí, els treballadors en assemblea decidien a les cotxeres continuar la vaga indefinida, després d’una nova reunió ahir sense acord. Els treballadors asseguren que demanen mesures per recuperar línies i millorar el servei i neguen que representin un cost elevat per a l’empresa.

La direcció diu que ha acceptat la majoria de reclamacions dels sindicats, però que accedir a totes les demandes implica un cost de 12 milions d’euros que no es poden permetre.

Enmig, els ciutadans, indignats molts d’ells pel sobrecost que implica arribar a temps a la feina.

La Federació de Veïnats de Palma demana en un comunicat la implicació directa del batle per trobar-hi una solució. L’ajuntament permetrà demà estacionar a la zona ORA de Palma malgrat que havia d’estar prohibit per mor de la celebració del Dia Europeu sense Cotxes.

El Partit Popular a l’Ajuntament de Palma reclama al batle José Hila una solució a la vaga de l’EMT i ha sol·licitat una reunió urgent amb ell. Els populars s’ofereixen, si és necessari, a fer de mediadors en el conflicte i asseguren que els més perjudicats són els ciutadans.


Els treballadors de l’EMT tallen les Avingudes de Palma per demanar la dimissió d’Hila
EMT i treballadors es reuniran avui per negociar la desconvocatòria de la vaga
Cort diu que assumir les reivindicacions de l’EMT costaria més de 12 milions d’euros

 

21/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris