X

Ja són 198 els migrants arribats avui a Balears en 13 pasteres

Les embarcacions han estat localitzades al sud de Cap de Ses Salines, a Santanyí, Ses Salines, Llucmajor i Formentera

22/09/2020

Ja són 198 els migrants arribats avui a Balears en 13 pasteres

Vaixell de l'Armada Francesa atracat al Port de Palma aquest dimarts després de rescatar 55 migrants que viatjaven a 60 milles del cap Ses Salines, a l'extrem sud de Mallorca. (EFE/Cati Cladera)

198 migrants han estat localitzats en les darreres hores a les costes del sud de Mallorca i de Formentera, que han arribat en 13 embarcacions diferents. Els cinc últims migrants localitzats han estat detinguts a la zona de Santanyí, segons les darrers informacions de les patrulles de la Guàrdia Civil. D’aquestes, 11 pasteres han estat localitzades en aigües de Mallorca i dues a Formentera. Algunes s’han localitzat en alta mar, a 60 milles del Cap Salines, en una ruta que apuntaria al nord d’Algèria com a port de sortida.

Salvament Marítim i Guàrdia Civil han localitzat dues pasteres més en les últimes hores amb 29 migrants a bord que estan sent traslladades als ports d’Eivissa i Palma, segons han informat fonts de la Delegació del Govern. Una de les embarcacions, amb 15 persones, ha estat localitzada aquest dimarts al matí, mentre navegava per la zona de la Mola, a Formentera i la Guàrdia Civil l’està remolcant i Salvament Marítim, amb l’embarcació Salvamar Markab,que l’està custodiant cap al port d’Eivissa.

La segona està sent traslladada al port de Palma, on està previst que arribi al voltant de les 16 hores, després d’haver estat localitzada per un helicòpter de Salvament Marítim a unes 60 milles al sud de Cabrera amb 14 migrants a bord.

LES PASTERES LOCALITZADES AQUESTA MATINADA I AVUI DEMATÍ:

És el moment en què un dels dos vaixells de l’armada francesa arriba al Port de Palma aquesta matinada. Transporta els migrants que ha rescatat a 60 milles al sud de cap Salines, a mig camí d’Algèria, des d’on han partit aquestes persones. Dues fragates franceses han interceptat 7 barques en aquest punt i han rescatat un total de 95 migrants. Els han traslladat al dic de l’oest, on els han rebut efectius de la Creu Roja, Sanitat exterior i les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Aquí els han fet les proves PCR.

Altres tres barques han arribat al sud de Mallorca. La Guàrdia civil n’ha interceptada una de matinada a Cala Llombards, amb cinc migrants. Després, n’han localitzat una altra a Vallgornera i una tercera a Cala Santanyí. La Benemèrita ha posat en marxa un dispositiu a la zona per terra i aire per localitzar la resta d’ocupants d’aquestes embarcacions i ha trobat una cinquantena de persones de nacionalitat algeriana i també de Mali, per primera vegada. Han estat traslladades a les dependències de la Policia Nacional de Manacor en tres viatges.

En les pròximes hores, els duran a l’estació marítima de Palma, on els faran la PCR i passaran la nit juntament amb la resta de migrants arribats a Mallorca.

Sindicats policials demanen que les PCR es facin abans que siguin posats a disposició dels cossos policials. I afegeixen que l’arribada de tantes persones suposa un col·lapse per als efectius policials.Els sindicats policials demanen que s’habilitin unes dependències per poder situar aquestes persones quan són interceptades a les Illes.

En el que duim d’any han arribat més de 40 barques amb més de 500 persones a bord a les costes de Balears. Més que en tot el 2019.


Aina Calvo diu que l’arribada massiva de pasteres “transforma totalment” la realitat del procés migratori a les nostres illes
Interceptades dues pasteres en aigües de Formentera amb 24 persones a bord

22/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris