X

Un helicòpter repara la xarxa elèctrica de la Serra afectada pel temporal d’agost

La tempesta va doblegar 25 torres de mitjana tensió que ara s'han de substituir

23/09/2020

Un helicòpter repara la xarxa elèctrica de la Serra afectada pel temporal d’agost

Endesa continua amb la reparació de la xarxa de distribució elèctrica afectada pel temporal del passat 29 d’agost. Avui s’han acabat de substituir les darreres torres de mitja tensió que el vent va doblegar. I per mor de la seva ubicació s’ha hagut de fer amb l’ajuda d’un helicòpter.

Són, concretament, les tres darreres torres de mitjana tensió que quedaven per substituir de les 25 que va tombar o doblegar el cap de fibló. Una feina complicada, de precisió, per a la qual s’ha hagut de contractar una empresa especialitzada de la península.

La resta de torres d’electricitat s’ha anat substituint amb camions, pels quals s’han anat obrint camins forestals. Però aquestes tres, de difícil accés, s’han hagut de substituir amb l’ajuda d’un helicòpter.

El subministrament elèctric es va restablir a tots els punts afectats dins les 24 hores posteriors a la tempesta amb diversos grups electrògens, com a mesura provisional. Paral·lelament Endesa va iniciar la reparació de tota l’estesa.

Endesa preveu continuar encara amb les tasques de reparació dos mesos més i és que el vent va tomar també 30 pals de baixa tensió i va fer malbé 3 mil metres de xarxa, a més de 4 estacions transformadores.


El Consell de Mallorca demana que la Serra es declari zona greument afectada després del temporal
El temporal de l’agost va destrossar 300.000 arbres a la Serra

23/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris