X

L’Audiència de Palma manté el segon grau penitenciari a Iñaki Urdangarín

Aquesta setmana, quan encara no es coneixia la decisió del tribunal, l'advocat d'Urdangarín havia defensat que el seu client gaudís del tercer grau

23/09/2020

L’Audiència de Palma manté el segon grau penitenciari a Iñaki Urdangarín

L’Audiència accepta el recurs de la Fiscalia contra la decisió del jutjat de vigilància penitenciària de Valladolid que estava d’acord en la progressió d’Iñaki Urdangarín al tercer grau. En una resolució dictada aquest dimarts, el tribunal considera que el cunyat del rei s’ha de mantenir en segon grau perquè, a pesar de la seva bona conducta, pesa més l’alarma social que causen els delictes que va cometre i el fet que encara no hagi complit la meitat de la condemna de 5 anys i 10 mesos que li varen imposar pel cas Nóos. En aquest sentit, els jutges recorden que el compliment íntegre de la condemna acaba l’abril del 2024. A més, hi afegeixen que de la conducta de l’intern no es desprèn una evolució “suficientment favorable que permeti inferir una capacitat per dur un règim de vida en semillibertat”.

Aquesta setmana, quan encara no es coneixia la decisió del tribunal, l’advocat d’Urdangarín havia defensat que el seu client gaudís del tercer grau, argumentant que ja ho tenen altres condemnats per Nóos, com l’expresident balear Jaume Matas o el seu exsoci Diego Torres.

L’Audiència ha emès una altra interlocutòria en la qual admet un altre recurs de la Fiscalia que, en aquest cas, s’oposava a la sortida d’un cap de setmana al mes que també havia autoritzat el jutge de vigilància penitenciària.

23/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris