X

Menorca podrà reobrir les residències i augmentar l’aforament de terrasses i mercats

El Govern flexibilitza les restriccions a l'illa, que només té 36 casos actius, i les allarga 15 dies més a Mallorca i les Pitiuses

24/09/2020

Menorca podrà reobrir les residències i augmentar l’aforament de terrasses i mercats

El Govern flexibilitzarà a partir d’aquest dissabte les restriccions per la Covid a Menorca, mentre que allarga 15 dies més les vigents a la resta de la comunitat.

Les residències geriàtriques de Menorca es tornen a obrir a les visites de familiars i a les sortides de residents. A més, bars i restaurants podran augmentar l’aforament de les seves terrasses, fins a passar del 50 per cent actual al 75 per cent.

Els mercats també podran tenir el 75 per cent de les seues parades, que podran ser del 100 per cent per aquelles que no tenguin més de 20 venedors.

Ho ha anunciat aquest dijous la presidenta Francina Armengol després de reunir-se amb els batles de l’illa.

La decisió es pren per ajustar-se a la menor incidència de la Covid a Menorca, on ara mateix només hi ha 36 pacients actius i no es té cap malalt ingressat a l’hospital Mateu Orfila.

Armengol ha explicat que la incidència durant la darrera setmana ha estat de només 19 casos per cada 100.000 habitants a Menorca. Per contra, continúa amb 57 casos a Formentera, 108 a Mallorca i 181 a Eivissa, on major és encara la incidència del coronavirus. Amb tot, la taxa s’ha reduït a la meitat a totes les illes respecte d’ara fa 15 dies.

24/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris