X

PSIB-PSOE, PI i Bloc donen per romput el pacte de Govern a Felanitx

La sortida del grup socialista del regidor Joan Aznar ha precipitat la crisi

24/09/2020

PSIB-PSOE, PI i Bloc donen per romput el pacte de Govern a Felanitx

Els tres partits que governen l’Ajuntament de Felanitx, El Pi, PSOE i el Bloc, donen per romput el pacte municipal. El regidor Joan Aznar ha abandonat el partit socialista i això ha obert al consistori un escenari incert. L’edil es nega a deixar l’acta de regidor i també vol continuar gestionant les seves àrees dins el Govern municipal.

La junta local del PSIB-PSOE, però, li exigeix que abandoni l’acta de regidor. El portaveu socialista Xisco Duarte ha demanat al batle que li retiri les àrees de gestió i el destitueixi, com a condició per seguir com a socis de Govern.

El batle, Jaume Monserrat (PI), es nega a treure Aznar de l’equip de Govern. El portaveu del PI reconeix que el pacte de Govern s’ha romput i aposta per renegociar-lo. Una postura que comparteix el portaveu del Bloc per Felanix, Miquel Lluís Mestre. Amb tot, i si no hi ha acord, no es descarta que el PI i el Bloc continuïn governant en minoria.

Segons el pacte signat després de les eleccions, el PI havia d’assumir la batlia els primers dos anys de mandat, i el PSOE els altres dos. Ara, però, tot està en l’aire i condicionat a les reunions que mantendran els tres partits els propers dies.

24/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris