X

Troben dos cranis amb orificis de projectil d’arma de foc al Cementeri Vell d’Eivissa

Es compleix avui el novè dia de feina de la segona fase d'exhumació

24/09/2020

Troben dos cranis amb orificis de projectil d’arma de foc al Cementeri Vell d’Eivissa

En la segona fase d’exhumació al Cementeri Vell d’Eivissa s’han localitzat 60 impactes de projectil a una de les parets del recinte, lloc on segurament es produïen els afusellaments.

També han trobat un cartutx complet de fusel, amb beina i pólvora interior, així com el cartutx d’una pistola. A més de dos fragments de crani cadascun amb un orifici, que podrien haver estat ocasionats pel pas d’un projectil d’una arma de foc.

Els fragments ossis s’estan estudiant i encara no se sap si serà possible la seva identificació. A una de les parets de la fossa comuna han detectat fins a 60 impactes de projectil, tant d’esquerdills com de bala, que evidencien que en aquest punt també es podrien haver produït els afusellaments.

Es compleix avui el novè dia de feina d’aquesta segona fase d’exhumació de fins a 70 víctimes de la repressió franquista, segons la reconstrucció feta pels investigadors amb testimonis orals i documents del registre civil.

Fins ara han fet tres dels quatre sondejos previstos i no han arribat encara a la fondària esperada. Els treballs es perllongaran, com a mínim, durant tota la setmana que ve.

24/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris