X

Xifra rècord: l’Agència de Defensa del Territori ha executat 124 demolicions durant el 2019

Aquest divendres s'ha presentat la memòria de l'any passat, on també destaca el nombre de sancions imposades: 368 per valor de 6,1 milions d'euros

25/09/2020

Xifra rècord: l’Agència de Defensa del Territori ha executat 124 demolicions durant el 2019

L’Agència de Defensa del Territori de Mallorca ha executat 124 demolicions durant el 2019. És la xifra més alta d’ençà de la creació d’aquest organisme. Aquest divendres s’ha presentat la memòria de l’any passat, on també destaca el nombre de sancions imposades: 368 per valor de 6,1 milions d’euros. Per municipis, Algaida és on s’han esbucat més construccions il·legals, seguit de Marratxí i Felanitx. Segons el gerent, Tomeu Tugores, això és degut a que “aquestes localitats fa més anys que están adherides a l’Agència”.

Quant a les infraccions més freqüents, la Consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, ha explicat que la tendència és actuar, de cada vegada més, “damunt construccions més petites, com porxades, reformes o ampliacions no permeses” i no tant en grans obres. Així i tot, durant el 2019 s’esbucaren 52 nous habitatges i 36 piscines.

En la memòria també es destaca el fet que gràcies a l’activitat de l’Agència, molt propietaris  han intentat regularitzar la seva situació mitjançant projectes d’obra  de legalització o de restabliment de l’estat anterior. Això ha provocat que en els darrers dos anys i mig els ajuntaments de Mallorca hagin ingressat uns 1,5 milions d’euros en concepte de taxes i impostos. Aquests projectes, a més, donen feina a professions vinculades al sector de la construcció com picapedrers, arquitectes o aparelladors, entre d’altres.

Tant Garcías com Tugores han explicat que el nombre d’inspeccions augmenten any rere any, així com el personal destinat a l’Agència, que ja suma 38 treballadors.

25/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris