X

L’incendi forestal de Muro, als voltants de s’Albufera, ja ha cremat 280 hectàrees

A l'espera de la investigació sobre l'origen, el gerent de l'Ibanat considera "curiós" que hagin coincidit el foc i el vent

26/09/2020

L’incendi forestal de Muro, als voltants de s’Albufera, ja ha cremat 280 hectàrees

L’incendi forestal de Camí de s’Amarador i Camí de Sa Figuereta (Muro) ja ha cremat 280 hectàrees, segons ha declarat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir.

Mir ha dit que “ha estat un vespre llarg i complicat” i que les tasques d’extinció estan sent complicades per les condicions meteorològiques. Tot i això, ha assenyalat que “durant la segona part del vespre” les condicions han millorat. “Hi hagut una baixada de temperatura i vent i esperem que així es mantenguin per facilitar l’extinció”, ha dit.

L’incendi va començar als voltants del Parc Natural de s’Albufera però no ha afectat aquesta zona de gran importància ecològica. Pel moment, ha cremat bàsicament canyet.

 

El gerent de l’Ibanat: és “curiosa” la coincidència del foc i el vent

El primer dels focs va ser declarat sobre les 18:00 d’aquest divendres prop del Camí s’Amarador, al qual s’ha sumat un segon sobre les 21:00 al Camí de Sa Figuereta, a uns 3 km del primer. Tot i que va arribar a assolir el nivell 2 durant el vespre, s’han rebaixat a nivell 1.

El fet que hi hagi dos focus ha provocat que a primera hora d’aquest dissabte Guàrdia Civil i agents de Medi Ambient ja siguin sobre el terreny per esbrinar-ne les causes. En declaracions al programa La Gran Vida, d’IB3 Ràdio, el gerent de l’Ibanat, Joan Ramon, ha dit que, “és curiós” que hagin coincidit el foc i el fort vent que ha comportat l’arribada de la borrasca Odette a Mallorca.

Tot i que aquests dos focus fa pensar que podrien haver estat provocats, Mir ha demanat cautela. “No em puc permetre aventurar“, ha dit Mir, “quina ha estat la casuística d’aquest foc forestal” i ha emplaçat als resultats de la investigació.


Desallotgen una vintena d’habitatges per precaució

26/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris