X

L’incendi de s’Albufera de Mallorca ja ha cremat gairebé 300 hectàrees

Tres cases han quedat totalment calcinades i altres vint habitatges han hagut de ser desallotjats

26/09/2020

L’incendi de s’Albufera de Mallorca ja ha cremat gairebé 300 hectàrees

Foto: CATI CLADERA

Continua actiu l’incendi de s’Albufera de Mallorca. Aquest dissabte al matí nou mitjans aeris s’han sumat a la lluita contra el foc, que ha avançat durant tot el vespre, ajudat pel vent que bufava fort. Les flames han cremat ja gairebé 300 hectàrees. Tres cases han quedat totalment calcinades i altres vint habitatges han hagut de ser desallotjats. La nit ha estat llarga i dura per al centenar d’efectius de l’Ibanat i dels Bombers de Mallorca i per als veïnats, que veien preocupats com el foc s’apropava a les seves cases.

Les condicions meteorològiques han millorat durant aquest dissabte, quelcom que facilita les tasques d’extinció. Una vintena d’efectius terrestres, entre l’Ibanat i les dotacions dels Bombers de Mallorca, actuen sobre el terreny i nou mitjans aeris ataquen les flames des de l’aire. Al centre de control de l’incendi desenes de persones treballen en l’extinció del foc, un dels més perillosos per la quantitat d’habitatges que hi ha a la zona.

Oriol Domènech, director tècnic de l’operatiu antiincendis, ha assegurat en una entrevista a IB3 Notícies que l’origen del foc de s’Albufera és provocat. “Sigui una negligència o un accident, és d’origen humà”, ha dit.

Emergències demana a la població que no s’apropi a s’Albufera ja que el foc continua actiu en nivell 1 i encara té perill.

 

26/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris