X

El Govern intervé la residència privada Sèniors d’Inca: 32 residents contagiats i 12 d’aquests hospitalitzats

També hi ha sis treballadors del centre positius en Covid-19

27/09/2020

El Govern intervé la residència privada Sèniors d’Inca: 32 residents contagiats i 12 d’aquests hospitalitzats

Imatge d'arxiu. /EFE

La Conselleria de Salut va ordenar ahir la intervenció de la residència privada de gent gran Seniors Inca per tal de frenar els contagis de COVID-19, que afecten a 32 usuaris i 6 treballadors.

Al centre, que té 113 usuaris i 76 empleats, hi romanen a hores d’ara 101 usuaris, ja que 12 han estat hospitalitzats.

Tot i que el dia 12 es va cribrar la residència Seniors Inca i tots els resultats varen ser negatius, el passat dimecres, dia 23 de setembre, els professionals del Servei de Salut varen detectar un usuari amb infecció per SARS-CoV-2 i altres 42 residents varen ser considerats contacte estret, informa la Conselleria de Salut en un comunicat.

Després de fer les proves pertinents, ahir, dia 26, es va confirmar que un total de 32 residents s’havien contagiat, és a dir, el 28 % del total. Així mateix, es varen identificar 6 treballadors positius. A l’espera de tenir tots els resultats definitius es va considerar oportú mantenir aïllades a totes les persones residents de manera preventiva.

Ahir, doncs, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha ordenat intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació a tots el processos relacionats amb la COVID-19 d’aquest centre de serveis socials de caràcter residencial. Així mateix, s’ha designat una coordinadora sanitària, les funcions de la qual són les de control, coordinació i direcció de l’activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l’equip de personal de la residència i si n’és el cas, l’assignat pel Servei de Salut de les Illes Balears. A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquest centre, així com els propis residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions que emeti la coordinadora.

Cal recordar que ara fa una setmana, el Govern va decidir la intervenció de la residència privada Bell Entorn, ubicada a Sóller i, anteriorment, aquest seguiment de la situació als centres ja va dur a la intervenció d’altres dues residències: Oasis i Domus Vi Palma.

En aquests moments, a les residències de les Illes Balears hi ha 4.318 residents, dels quals 181 són positius. D’aquests 105 es troben hospitalitzats i l’acumulat de persones mortes és de 141. Quant els professionals, hi ha 78 positius actius.

Un únic nou cas a la residència la Bonanova de Palma i tres professionals positius

El cribratge efectuat entre dimecres passat i dijous a usuaris i treballadors de la residència de la Bonanova de Palma ha detectat un únic nou cas positiu en COVID- 19 entres els seus residents. Les proves PCR practicades als treballadors han confirmat tres professionals positius en coronavirus, encara que cap d’ells ha estat contacte estret dels interns. Tots tres es troben aïllats a ca seva i el seu estat és estable, informa el Consell de Mallorca en un comunicat.

L’IMAS i la Conselleria de Salut, amb col·laboració de la Creu Roja, han efectuat més de 500 tests a aquest centre, que té 324 usuaris i 395 treballadors. El cribratge de tota la Bonanova s’ha dut a terme després que fa una setmana es detectessin tres usuaris positius a dues de les cinc plantes amb places residencials. Dissabte passat es varen practicar devers 200 PCR als seus contactes estrets.

El darrer positiu confirmat es troba hospitalitzat, igual que els 3 primers residents detectats i els altres 9 usuaris que donaren positiu en el cribratge efectuat fa ara una setmana. La resta d’interns dels mòduls afectats continuen encara complint amb les mesures d’aïllament. Durant aquest cribratge també va donar positiu un treballador del centre, que roman estable al seu domicili.

Cap positiu al centre per a gent gran Huialfàs de sa Pobla

Les darreres 24 hores i seguint amb el seu calendari de cribratges, l’IMAS en coordinació amb la Creu Roja, han efectuat proves PCR als 44 usuaris i 63 treballadors de la residència Huialfàs, de sa Pobla, que també gestiona de manera directa la institució insular. Cap d’ells ha resultat positiu en coronavirus.

27/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris