X

El Govern intervé la residència Sèniors Inca

Segons el darrer cribratge, més d'una quarta part dels residents s'han contagiat de covid-19

27/09/2020

El Govern intervé la residència Sèniors Inca

La Conselleria de Salut i Consum, d’acord amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), va ordenar aquest dissabte la intervenció de la residència privada de gent gran Sèniors Inca per tal de frenar els contagis de COVID-19, que afecten a 32 usuaris i 6 treballadors, i garantir l’atenció adequada als residents.

Al centre, que té 113 usuaris i 76 empleats, hi romanen a hores d’ara 101 usuaris, ja que 12 han estat hospitalitzats.

Com a part de les tasques de vigilància permanent i coordinada que Govern i Consell de Mallorca fan de l’evolució de la pandèmia de COVID-19 a les residències de gent gran, el dia 12 es va cribrar la residència Seniors Inca i tots els resultats varen ser negatius.

Posteriorment, el passat dimecres, dia 23 de setembre, els professionals del Servei de Salut varen detectar un usuari amb infecció per SARS-CoV-2 i altres 42 residents varen ser considerats contacte estret.

Després de fer les proves pertinents, dissabte, es va confirmar que un total de 32 residents s’havien contagiat, és a dir, el 28 % del total. Així mateix, es varen identificar 6 treballadors positius. A l’espera de tenir tots els resultats definitius es va considerar oportú mantenir aïllades a totes les persones residents de manera preventiva.

Així mateix, s’ha designat una coordinadora sanitària, les funcions de la qual són les de control, coordinació i direcció de l’activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l’equip de personal de la residència i si n’és el cas, l’assignat pel Servei de Salut de les Illes Balears.

A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquest centre, així com els propis residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions que emeti la coordinadora.

27/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris